10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Cumhuriyetimizin müessisi olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 79. yıl dönümü sebebi ile Cumhuriyet alanında biz dizi etkinlikler yapıldı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başlayan tören iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Sonra etkinliklere Oltu Ortaokulu toplantı salonunda Oltu Ortaokulunun hazırladığı programa geçildi.Oltu Ortaokulunda devam eden 10 Kasım etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Atatürk'ü anma programı ile devam etti. Programa; protokol, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci ile ilçe halkı katıldı. Yoğun katılımın gözlendiği, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, dünyada ve basında Atatürk konulu konuşma, Atatürk temalı slayt gösterisi ile devam etti. Özellikle öğrencilerimizden oluşan koro gösterisi, izleyiciler tarafından çok beğenildi. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.