15 TEMMUZ MİLLİ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan alçak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrası milletimizin önüne çıkabilecek her türlü engel ve zorluk karşısında dimdik durarak, canıyla kanıyla kazandığı şanlı kahramanlık zaferiyle adını Türkiye tarihine altın harflerle kazıdı.

Menfur Darbe Girşiminin 2. yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birglik Günü Programı Şehitlik ziyareti ile 11:30’da başlayan anma günü, daha sonra Aslanpaşa Camiinde 15 Temmuz Şehitlerimiz için okutulan Mevlit programı ile devam etti.  Ardından Oltu Protokolü ile şehit yakınları ve gaziler öğle yemeğinde bir araya geldi.

Akşam Saat 20:00 itibariyle bir gururla ve coşkuyla İlçemiz 15 Temmuz Şehitler Meydanında Belediye Başkanlığımız ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları ile birlikte,organize edilen programda Kuran-ı Kerim Tilavetleri, Dualar ve İlahiler eşliğinde yağan yağmura rağmen ilçemiz halkı ile birlikte kutlandı. Programa Kaymakam Şenol TURAN, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Erdal ŞAHİN, Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Savaş OLGUN, Emniyet Müdürü Vekili Enis ŞİMŞEK, İlçe Yazı İşleri Müdürü Gazi ATMACA, Kurum Amirleri, Şehit ve Gazi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Gece yarısı İlçemiz Camiilerinde verilen Selalar ile program son buldu.