DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Belediye Başkanlığımızın organizesinde, Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için, İlçemiz Aslanpaşa Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Aslanpaşa Camiinde öğlen namazını müteakip düzenlenen gıyabi cenaze namazına İlçemiz Kaymakamı Mehmet Gökhan ZENGİN, Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK, İlçemiz Garnizon Komutanı P.Bnb. İlhan YILDIZ, İlçemiz EMniyet Müdürü Cengiz KURUÇAY, AK Parti İlçe Başkanı Efdal GÜLCÜ ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçemiz Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına  kadınlarda arka saflarda katıldı.

Namaz  sonrasında Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK yapmış olduğu konuşmada " Aziz Kardeşlerim bu gıyabi cenaze namazında bizleri memnun eden tablo Kaymakamıyla, Alay Komutanıyla, Belediyesiyle, Siyasi Temsilcileriyle STK'larıyla hep beraber bu gıyabi cenaze namazını kıldık. Bu birliktelik, işte bu feraset onları akamete uğrattı. Malumunuz birkaç gün olumsuz geceler yaşadık. Minareden okunan Selatü Selamlar, sizlerin kalperinden gelen dualarınızla, Ülkemiz şimdi dimdik ayaktadır. Şehitlerimiz  var Cenab-ı HAktan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifa diliyoruz. Bu Şehitlerimiz Mehmet Akif'in deyişiyle Asım'ın neslidir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Şehitlerimiz için Belediye Başkanımız tarafından Helallik istendi.  Hafta boyunca Kale Meydanında Demokrasi Nöbetimiz devam edecektir dedi.

Emekli İl Müftüsü Halil KORKUT tarafından Şehitlerimiz için, Ülkemiz için yapılan dua sonrası program sona erdi.

Namaz sonrası Cemaate meyve suyu ikram edildi.