DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZE BİNLERCE OLTULU KATILDI

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZE BİNLERCE  OLTULU KATILDI

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜMÜZE BİNLERCE  OLTULU KATILDI.

Cumartesi günü tertip edilen demokrasi yürüyüşüne binlerce Oltulu katıldı. Kale Meydanından başlanan yürüyüşe katılanlar sloganlar eşliğinde ilçe merkezini dolaşarak, Çarşıbaşı Mevkii’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek, yürüyüşe katılan binlerce kişiden şehitlerimiz için Fatiha okunmasını istedi. Daha sonra yaptığı konuşmasında, “Gelirken bir slogan söyledik, Her türk Asker doğar, doğrudur. Asker doğan Türk, vatanına bayrağına ihanet etmez, devlet düşmanlarının nefesine düğüm atar. Sizler öyle yürüdünüz ki, zalimlerin kalbine korku saldınız. Aziz kardeşlerim, kucağında yavrusu ile gelen, bacım, iki günden beri demokrasi nöbeti tuttunuz, demokrasi bayramınız kutlu olsun. Bu gün demokrasinin taçlandığı bir gündür. Bizim kastımız, demokrasi düşmanlarınadır. Gazamız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ise, “Sevgili Oltulu değerli kardeşlerim. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Türkiye’nin her yerinde gösterilen hassasiyet ilçemizde de gösteriliyor. Birliğimiz beraberliğimiz ile verdiğiniz mesajla geleceğimize sahip çıkıyoruz. Devlet büyüklerimizin de ifade ettiği üzere dün çok önemli bir gündü, ve önemli bir sınav veriyoruz. Evlerinize gitmiş olsanız bile televizyonları takip ediniz. Tereddüt göstermeden dün olduğu gibi bu günde Belediye Başkanımız ve Garnizon Komutanımızla sizlerle beraberiz. Şu duruşunuz ve dirayetiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Garnizon Komutanı P. Bnb. İlhan Yıldız, Bu vatanı sahipsiz sanan üç beş çapulcuya bırakacak vatanımız yok. Sizlerin desteği ile dimdik ayaktayız, arkamızda durun bu bize yeter şeklinde kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından yürüyüş şehir merkezinden devam ederek, başladığı Kale Meydanı’nda sona erdi.