Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Erzurum'da, Cumhurbaşkanlığınca 13 şehit ailesi ve 4 gaziye gönderilen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Erzurum Valiliğinde düzenlenen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajı okunmasının ardından bir konuşma yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Anadolu'nun, şehitlerinin döktüğü kanlar sayesinde hür ve bağımsız olarak bin yıldır Türk milletine vatanlık yaptığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar da aldığı Devlet Övünç Madalyası'ndan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere teşekkür etti.

Ahmet Yaşar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Bugün Afrin'de verilen mücadelede Mehmetçiğimizin yanında olmaya hazırız. Benim iki oğlum vardı, birisi vatan için milletim için şehit oldu. Diğeri de vatan için feda olsun. İnşallah Afrin'de savaşan askerimizin burnu bile kanamaz. Bu eller semaya kalktıkça Allah Mehmetçiğimizi korusun." dedi.

Konuşmaların ardından 13 şehit yakını ile 4 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ takdim edildi.

Öte yandan törene, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK,Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İŞLEYEN, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.