İLÇEMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YIL KUTLAMA PROGRAMI

Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kurtuluş programı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe protokolü vatandaşların bayramını kutladı.

Devlet büyüklerinin tebrik mesajlarının okunmasının ardından, öğrenciler düşman işgalinden kurtuluşu tiyatro oyunlarıyla sahneledi.

İlçe Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek, programda yaptığı konuşmada, kurtuluşta milletin gösterdiği kahramanlıkları katılımcılara anlattı.

Başkanmız, "Şu programın yapıldığı yer 15 Temmuz Şehitler Meydanıdır. 15 Temmuzun Aziz milletimize nelere hatırlattığı cümlenin malumudur. Ben bu Meydandan şu anda Afrin de mücadele eden bayrağımız için milletimiz için devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden askerlerimize jandarma ve polis özel harekatımıza güvenlik güçlerimize silahlı kuvvetlerimize sizler adına yüzlerce binlerce saygılar selamlar ve başarılar gönderiyorum. Cenabı Hak kuvvet versin. Şehitlerimize ve Gazilerimize selamlar gönderiyoruz. İlçemiz 93 harbinden sonra istilaya maruz kalır. Sonuç itibariyle kadınıyla kızıyla genciyle yaşlısıyla bu mücadeleyi başarıyla bitirirler. Oltu düşmandan temizlenir. O günkü kanaat önderleri Yasin Haşimoğlu, Yusuf Ziyabey, Molla Bilal Daşdan Efendi, Tahir Efendi ve ismini sayamadığım birçok kanaat önderini sizler adına rahmet ve şükranla anıyorum. Öyle bir mücadelenin sonunda bu toprakları bize Vatan olarak bıraktılar. Bu aziz millet tarihinden gelen vakarla bu şuurla bu millet ezelden ebede akan iman ırmağından akmış coşmuş sel olmuştur. Ok olup atılmış yayından Allah için fırlamış siperinden. Vatan için millet için candan ve serden geçmiş. Bu milletin mayasında özünde Uhud var Bedir var Hendek var biraz daha beriye gelin Çanakkale var Sakarya var Dumlupınar var. Bunların hepsinin temelinde Hazreti Peygamberin vatan sevgisi imandandır sözü var. Bu millet bu aziz ordu çıktığı her seferde galibiyet ve muzaffer ile dönmüştür." dedi.

Başkanımızın konuşmasının ardından AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı törende birer konuşma yaparak vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.

Program, Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin gösterisiyle son buldu.