İçişleri Bakanımız Sayın Efkan ALA'nın Belediyemizi Ziyareti

İçişleri Bakanımız Sayın Efkan ALA Geçtiğimiz Günlerde Vefat Eden Adalet ve Kalkınma Partisi Olur İlçe Başkanı Nihat ALBAYRAK' ın (65) Ailesini Taziye Sorasında, İlçemize Teşrif Ederek, İçişleri Bakan Yardımcısı Eski Erzurum Valisi Sebahattin ÖZTÜRK, Ak Parti Erzurum Millet Vekili Prof. Dr. Mustafa ILICALI, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih YEŞİLYURT, Erzurum Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Memhmet SEKMEN, Civar İlçelerimizden Belediye Başkanları ve  gelen misafirler ile birlikte İlçemizde yapımı devam eden Kaymakamlık Binasını İnceledikten sonra Belediyemizi teşrifte bulundular.

Belediye Başkanımız Sayın İbrahim ZİYREK, Sayın Bakanımıza İlçemiz İçin Yaptığı katkılarından dolayı Teşekkür  Ederek Hoşgeldiniz Sefalar Getirdiniz Dedi. İlçe Belediyesi olarak Oltu için elinden geldiğini yaptığını belirterek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet SEKMEN' e katkılarından dolayı Teşekkür etti.

İçişleri Bakanımız Sayın Efkan ALA " Şimdi iki gencimiz bu memleket için memleketimizin geleceği için, inançları için ve bu milletin birlik bütünlüğü için şehit olmuşlar. Biz onları hayırla yadediyoruz. Ama öyle iki baba ki bu aile biz böyle olduğumuz sürece bu memleketten herkes bilsin ki hiç kimse bir şey koparamaz. Dün Silopi’deydim. Silopi’de bir şehit ailesinin evine gittim Silopili. Orda aynı şeyleri söylediler.

Yani Oltu’da ki kardeşlerimin bana söyledikleri gerçekten mahçup oluyoruz. Bu kadar güzel ifade ediyorlar ki her şeyi. Silopi de ki kardeşimiz de aynı şeyleri söylemişti ziyaret ettiğimiz de evinde. Bu millet irfanını görmeyenler biryerlerin oyuncağı haline geliyor ondan sonra bu millete bedel ödettirmeye çalışıyorlar. Bu millet hedefini koymuş, birliğini ortaya koymuş ve benimsemiş, etle tırnakla münha olmuş ve geleceğe doğru yürüyor. Bu prangayı hep birlikte inşallah ayağımızdan çıkaracağız. Bunda da bir şüphe yok.

O şehitlerimiz ailelerimiz hep birlikte bedel ödüyoruz. Onlar bizim evlatlarımız, onlar bi milletin evladı. Ama gönül arzu ediyor ki bu prangadan biran önce kurtulalım. Tabi biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni, yapmamız gerekeni yapıyoruz. İştahı kabaranlar bilsinler ki Türkiye’den alabilecekleri bir şey yok. Türkiye’ye biraz zarar verebiliyorlar ama Türkiye’yi yolundan alıkoyamayacaklar. Çünkü müthiş bir dinamizm var, müthiş bir bütünlük var, müthiş bir gönül birliği var. Aynı kelimeler, Silopi de duyduğum kelimelerle Oltu da duyduğum kelimeler aynı.

Bu çerçeve içerisinde biz görevlerimizi yapıyoruz. Bu çerçeve içerisinde Türkiye yoluna devam ediyor. Yoksa hizmetleri yoldur, sudur, elektriktir yapıyoruz. Bunlar bizim için büyük işler değil. Vatandaşımız bir iş diyor, durumunu vaziyet ediyoruz. Yol diyor öyle, okul diyor öyle, hükümet konağı diyor öyle, sağlık diyor öyle. Bu konularda Türkiye çok mesafe katetti. Yeter ki bir problem ortaya konsun, hemen vaziyet edip üzerine düşüp çözüyoruz.  Yarın üçüncü köprü birleştirmesi olacak.

Büyük projeler, hızlı trenler. Çok mesafe katediyoruz. Bu karettiğimiz yol bazılarının gözüne giriyor ve bunu da engellemeye çalışıyorlar. Artık bunu da görelim. Görenler tabi ki Türkiye’yi destekliyor ama göremeyenler biraz daha gözlerini açsınlar diyorum” şeklinde konuştu.