KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ

Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, ABD’nin Kudüs’le ilgili açıklamalarını protesto etmek amacıyla ‘Kudüs’ü Düşünme Saati’ adlı programda bir araya geldi.

Programa Oltu Belediye Başkan Yardımcımız Osman Coşkun, Oltu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kılıç, sendika temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Meydanı’ndan sloganlarla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na(Kale Meydanı) kadar yürüyerek gelen öğrencileri meydanda az sayıda vatandaş karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Güllük Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Akçay tarafından Fetih ve İsrâ süreleri okundu.

Ardından kürsüye gelen Oltu Belediye Başkan Yardımcımız Osman Coşkun, “Konuştuklarım başkanımızı ve kurumumuzu bağlamıyor, beni bağlıyor. Merkezdeki tüm Oltuluları bağlıyor. Anlamıyla bu topluluk bu programa yakışıyor mu; yakışmıyor! Geçen ki programda da hayli hüzünlendim. Biz Suudi Arabistan ve Mısır temsilcisinin İslam İşbirliği Teşkilatı’na katılmadığını gördüğüm zaman içimden kan gitti. Ama biz ne yapıyoruz; kahvenin önünde oturuyor, Kudüs için ne yapabiliriz şu anda? Şuraya gelip 5-10 dakika şu topluma karışıp bir görüntü vermekten aciz Müslümanlarla Kudüs kurtulur mu; kurtulmaz! ‘Allah İsrail’i, Amerika’yı kahretsin’ dedik, kahrolmadı. 1948’de Kudüs işgal altındaydı, bugün yıl 2017 hala işgal altında. Bir yanlışlık var, nerede ve bunun adı ne? Allah tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra Türk Eğitim-Sen Oltu Temsilcisi Hakan Yeşilyurt kürsüye gelerek ‘Kudüs’ şiirini okudu.

Program sonunda Karabekir Camii Müezzin Kayyımı Selami Şimşek tarafından yapılan duaya meydanda bulunan kalabalık hep bir ağızdan ‘amin’ dedi.