OLTU HALKI DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI

Tüm yurtta olduğu gibi darbecilere karşı İlçemizden de halk tepkisi geldi. Binlerce kişi Cuma gecesi İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak darbecilere karşı sloganlar attı. 65 yaşında ki Fatma Şahin’in okuduğu şiir alanda bulunanları coşturdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde Kuran-ı Kerim okunarak birlik ve beraberliğin sağlanması için dualar edildi. Merkez Camii’nden sela verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek birer konuşma yaptı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin; “ Bu göstermiş olduğunuz demokratik tepki ülkemizin her tarafından oluk oluk yayılmaya başladı. Her taraftan güzel haberler gelmeye başlıyor. Bu haberleri almaya başladığımız dakikadan itibaren milletin yanında yer alan herkesi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek ise; “ Akşamdan beri oluşturduğunuz bu havanın bana verdiği duygu ile sizlere kurban olayım Oltulular. Oluşturduğunuz şu manzara demokrasiye olan sadakatinizin ve devlete olan bağlılığınızın simgesidir. Şu oluşan manzara bir yerlere ders olmalı. Böyle aklıselim ile hareket eden komutanlarımızın açıklamalarını duydukça bu saatten itibaren tedirginliğe mahal yok diyorum” dedi.

Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek Garnizon Komutanı P. Bnb. İlhan Yıldız’ın elini tutarak havaya kaldırdı. Garnizon Komutanı P. Bnb. İlhan Yıldız ise meydanda bulunan kalabalığı selamladı. Garnizon Komutanı P. Bnb. İlhan Yıldız selamlamasının ardından meydanda bulunan kalabalık işte ordu işte komutan sloganlarını attı. Cuma gecesi başlayan demokrasi nöbeti, gece boyunca devam etti.