ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE VEFA GECESİ

Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü münasebeti ile Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından Şehit ve Gazilere Vefa Gecesi düzenlendi.

Oltu Beledisi Efkan Ala Kültürevi’nde düzenlenen gecede ülkemizin çeşitli illerinden gelen 12 ozan sahne aldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Ocak 2018 yılında uygulanmaya konulan Ozanlarımızın Dilinden Şehit ve Gazilerimiz adlı proje kapsamında düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Şenol Turan, İlçe Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek, Belediye Başkan Yardımcımız Osman Coşkun, Oltu İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Musa Çalışkan, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından davetlilere Kur’an-ı Kerim tilaveti dinletildi. Programda proje hakkında bilgileri dernek başkanı adına eğitimci Temel Vural yaptı. Vural konuşmasında;  " Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği, aşıklık geleneğini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak üzere faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda böyle bir proje hazırlamış ve kabul görmüştür. Ocak 2018 yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamında dernek binasının içerisinde köy odası şeklinde dizayn edilmiş ve aşıklık geleneğine uygun hale getirilmiştir. Bu gece de ozanlarımız şehitlik, gazilik ve vatan konularında bizlere hitap edeceklerdir. Şehit ve gazileri köşe vefa gecesinde şehitlerimizi dile getirecekler ve milli duygularımıza tercüman olacaklar. Projemizin hazırlanıp uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK yaptığı konuşmada" Bugün İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutladık. Cenab-ı hak bu millete bir daha aynı günleri yaşatmasın. Ozanlarımız cümlelerinde bu aziz milletimizi öyle güzel tanımlıyorlar ki.

Bu aziz millet Cenab-ı Hakkın Dinine ve Onun Sevgilisine sahip çıkmıştır. Cenab-ı Hak bu milleti gözümüzle göremediğimiz korkularla güçlendirmiştir. Bu millet imparatorluklar kurarken yatacağı yerde kuran-ı kerim asılı diye sabaha kadar divanda duruyor yatmıyor. Bu millet öyle bir millettir.

Şair Abdurrahim KARAKOÇ şöyle diyor"

Mıgırdıç'ı sever de Osman'ı sevmez zındık
İti-domuzu sever, insanı sevmez zındık
İster ki diz üstüne çökertilsin Türkiye
Ekmeğini yer amma vatanı sevmez zındık.

Afrinde böyle bir durumla karşı karşıyayız.

Ozanlarımızın eline,yüreğine ve ağızlarına sağlık diyor. Sizleri Allaha emanet ediyor. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum."

Yapılan konuşmanın ardından aşıklar sahne aldı. Şehit ve gazilerin anıldığı kahramanlık türkülerinin söylendiği gece de aşıklar ardarda sahne alarak Oltulular unutulmaz bir gece yaşattı.