18 Mart Çanakalle Şehitlerimizi Anma Programı

Sabah saat 09.00’da Aslanpaşa Şehitliği’nde düzenlenen çelenk töreninde saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Yzb. Mahmut Fırat yaptı. Oltu Kaymakamı Şenol Turan şehitlik defterine duygu ve düşünceler yazdı. Ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dualar edildi. Programın devamı için Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu’na geçildi.

Oltu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan şehitleri anma programında açılış konuşması okul tarih öğretmeni Mehmet Demirel, tarafından yapıldı. Demirel konuşmasında, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale, bir ulusun var olma mücadelesinin zaferle taşçlanmasıdır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ‘Ordunun Duası’ ve Bir Millet Uyanıyor’ adlı tiyatro oyunları sergilendi.

Şiirler ve şarkıların söylenmesinin ardından protokol tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçe genelinde ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Programın sonunda askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelli gençlerin bir günlük askere alınmaları için yemin töreni düzenlendi. Asker elbiselerini giyerek sahneye gelen 11 genç asker Uzm. J. Çvş. Zaim Erdin nezaretinde yemini etti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle düzenlenen programa; Kaymakam Şenol Turan, Garnizon Komutanı Yarbay Erdal Şahin, İlçe Belediye Başkanımız İbrahim Ziyrek, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Garnizon Komutanlığı’nda davetlilere yemek ikram edildi.