İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu 25 Mart Tören Programı

Atatürk Anıtına Çelenk Sunumunun ardından Saat 10.00 'da Kale Meydanındaki kutlama programına geçildi. Kale Meydanındaki kutlama programı temsili göç ve milis kuvvetlerinin ilçeye girişinin canlandırıldığı sahne ile başladı. Daha sonra İlçemiz Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı P.Bnb. İlhan Yıldız ve Belediye Başkanımız  İbrahim Ziyrek halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanımız  İbrahim Ziyrek yaptı. Başkan Ziyrek konuşmasında; “Bölgemizin kanaat önderleri,milli kahramanları Yasin Haşimoğlu, Yusuf Ziya Bey,Doktor Esad Bey, Molla Bilal ve Daşdan Efendi gibi kahramanlarımızı saygı ve hürmetle yad ediyoruz. Bu gün tabi ilçemiz için coşkulu bir gün. Fakat ülkemin bir köşesinde yüreğimizi sızlatan, kalbimizi derinliklerinden vuran acı olaylar yaşamaktayız. Şahadet şerbetini içen canım yavrularımıza rahmet diliyorum. Bu memleket üzerinde değişik zamanlarda değişik oyunlar oynanmıştır. Gün oldu sağcı solcu dediler. Gün oldu alevi suni dediler. Bu millet basireti ile bunları da bertaraf etti. Gün oldu Laik antilaik dediler. Şimdi Kürt Türk meselesi var. Aslında mesele değil, bu milletin birlik beraberliği ve vatanın bütünlüğü meselesidir. Bu aziz millet engin basireti ve hoşgörüsü ile bu musibetleri de bertaraf edecektir. Bu millet hiçbir zaman yılmamıştır, korkmamıştır. İnancından aldığı sabrını göstermiştir. Her zaman asil Türk milletinin başı dara düşmüşse nerede sıkışmışsa Rabbi onun yardımına yetişmiştir. Çanakkale Şehitlerine Hz. Muhammet Mustafa’yı yardım için gönderiyor. Cenabı Hakk bu aziz milleti görünmez orduları ile takviye ediyor. Bu ordu asil bir ordu, Yahya Kemal’in dediği gibi, ‘ şu kopan fırtına türk Ordusudur Ya Rabbi, Senin uğrunda ölen ordu bu ordudur Ya Rabbi. Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyetnamı, galip et galip et çünkü bu son ordusudur islamın’Kurtuluşumuzda kanlarını seve seve veren asil şehitlerimizi rahmetle anrıyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmanın ardından Halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Kutlama töreninde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlamalar Mehteran gösterisi ile sonu erdi. Kurtuluş programına İlçemiz Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı P.Bnb. İlhan Yıldız, Belediye Başkanımız  İbrahim Ziyrek, Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyup Tavlaşoğlu, Belediye Meclis Üyelerimiz, STK'lar İlçemize Bağlı Mahalle Muhtarları öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.