Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı.

Oltu Belediye Başkanlığımız, ağır geçen kış şartlarında aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem ve yiyecek bıraktı. Belediyemiz ekiplerince  ülke genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın ardından başlattığı çalışmayla doğaya iki ton buğday bıraktı. Ekiplerimiz  tarafından başlatılan dağıtım Milli Parklar koruma alanları, kanatlı yaban hayvanların yoğun olarak yaşadığı bilinen alanlarda yapıldı. Yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmek adına doğaya yem bırakma çalışması adına Belediye Başkanımız İbrahim ZİYREK yaptığı açıklamada "Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yemleme çalışmaları sürüyor. Ekiplerimizce kar yağışı ve soğuk havaların etkili olduğu alanlara, olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla ilçemizin çeşitli bölgelerinde yemleme çalışmalarının yapımına başlanıldı. Yörede yerli ve göçmen kuş olarak bulunan çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkilerinden oluşan iki ton yem temin edildi. Yaban hayvanların yaşamlarını sürdürmeleri için yemleme çalışmaları ocak, şubat ve martta aylarında belirli aralıklarla devam edecek"  şeklinde konuştu.